Eerste Heilige Communie

Werkgroep Ulvenhout gaat weer van start:

De communiewerkgroep in Ulvenhout gaat vanaf 13 november 2016 weer van start met de voorbereidingsbijeenkomsten voor de Eerste H. Communie.  In totaal 5 bijeenkomsten zullen de aanstaande communicanten worden voorbereid op hun Eerste H. Communie op 28 mei 2017.

Sinds drie jaar gebruiken we een nieuwe methode die vol afwisseling zit, waarbij praten en vooral doen elkaar aanvullen. Er wordt in kleine groepjes gewerkt en er is veel interactie. We volgen het bijzondere leven van Jezus aan de hand van verhalen, tot aan het paasmaal dat Jezus vierde met zijn leerlingen in de nacht voor hij stierf, hetgeen eigenlijk de eerste eucharistieviering is geweest.
We zullen ontdekken waarom je een naam hebt gekregen, wat de link tussen mopperen en bidden is, wat er allemaal gebeurt in de kerk, het huis van God, we gaan palmpasenstokken maken, leren waarom je gedoopt bent, maar ook hoe je hosties maakt, we gaan een speurtocht houden in de kerk, en nog veel meer. Kortom heel veel leuke en leerzame activiteiten, die maken
dat de kinderen snappen wat er bijzonder is aan Jezus en waarom we nu, 2000 jaar na zijn dood, nog altijd samen het brood delen.

De Eerste Communie bijeenkomsten zijn bijna altijd gepland vóór de Gezinsvieringen in de H. Laurentiuskerk van Ulvenhout, te weten:

Data bijeenkomsten 2016-2017:

Zondag   13   November   Eerste bijeenkomst van 9:30 -11:00 uur,
voor de St. Maarten viering
Zondag   15   Januari   Presentatieviering communicanten,
van 11:00 tot 12:00 uur
Zondag   12   Februari   Tweede bijeenkomst van 9:30 -11:00 uur,
voor de viering (Valentijn)
Zondag   12   Maart   Derde bijeenkomst van 9:30 -11:00 uur,
voor de viering (Vasten)
Zaterdag   25   Maart   Vierde bijeenkomst van 15:30 -17:00 uur,
Ouder-Kind bijeenkomst
Zaterdag   8   April   Vijfde bijeenkomst (o.a. Palmpasenstokken maken)
Zondag   9   April   Gezinsviering Palmzondag van 11:00 tot 12:00 uur
            Oefenen (datum nog te bepalen in overleg)
Zondag   28   Mei   Eerste H. Communie viering van 11:00 tot 12:00 uur

Wij, als communiewerkgroep, hebben er weer veel zin om met de kinderen (en ouders) aan de slag te gaan. Er is een nieuwe Pastoraalwerker: Peter Derks, en twee nieuwe leden in de werkgroep, dus dat belooft dat er weer nieuwe ideeën in de maak zijn.

Opgeven Eerste H. Communie
Zit uw kind in groep 4 van de basisschool in Ulvenhout of heeft u anderszins banden met de Laurentius Kerk in Ulvenhout, dan kunt u uw kind vóór 31 oktober opgeven bij Jan Rops, Jacqueline Martens, Marleen Verhagen, of Pastor Peter Derks: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.