Parochienieuws

Voor de aanschaf van lesmateriaal voor een School van jonge gevangenen in Malawi

Doel Caritascollecte 7 januari  2018

Malawi is een van de armste landen van de wereld: 52% van de bevolking leeft onder de armoedegrens en de gemiddelde levensverwachting is niet hoog. In de gevangenis van Lilongwe in Malawi is door een bijdrage van de Vastenaktie enkele jaren geleden een school gebouwd. Veel van de jonge gevangenen hebben geen lagere school gehad en vervallen, omdat zij geen “achtergrond” hebben, meestal weer in de criminaliteit als ze in vrijheid zijn.
Het was een groot succes, want niet alleen in Lilongwe maar ook in Mzuzu, Mzimba en Zomba konden klaslokalen gebouwd worden. De lessen worden o.a. gegeven door onderwijzers die zelf gevangen zitten. Er zijn goede resultaten, want buiten de lagere school wordt er ook onderwijs gegeven op middelbaar niveau. Voor sommigen zou zelfs de Universiteit in zicht komen!
Pater Piet van Hulten uit Prinsenbeek is een van de initiatiefnemers geweest van de bouw van deze scholen en hij is nog steeds erg enthousiast over dit werk in Malawi.

Caritascollecte 11 en 12 november 2017

Tools to Work

In Teteringen staat een loods waar men afgedankte apparaten en gereedschappen repareert en geschikt maakt voor hergebruik.

Deze spullen gaan naar ontwikkelingsprojecten in de Derde Wereld, met name in Afrika. Maar ook naar minder bedeelde gezinnen in Nederland.

Dit initiatief kennen we als “Tools to Work”. Wekelijks werken er 80 tot 100 mensen, vooral vakbekwame vrijwilligers. Maar ook veel deelnemers aan projecten voor sociale activering en dagbesteding. Die komen zo weer onder de mensen en doen werkervaring en werkritme op. Hebben zelfs kans op uitstroming naar bijscholing en betaald werk.

Tools to Work werkt o.a. samen met paters in Kenia die met het toegezonden, opgeknapte gereedschap vakonderwijs geven aan gedetineerden. Die kunnen dan na vrijlating met het meegekregen gereedschap zelf de kost verdienen. Het mes snijdt dus van twee kanten.

De Caritascollecte van deze maand is bestemd voor dit werk van Tools to Work.

Voor uw gave zeggen we u hartelijk dank.

Caritascollecte 2 en 3 september 2017

Kinderen kosten geld.
Zeker als ze naar school gaan.
Niet alleen schoolspullen zijn nodig
maar ook een fiets
en fatsoenlijke kleding en schoenen.
Ook betalen ouders een bijdrage
voor een schoolreisje of een kampweek.

Bij het voorgezet onderwijs zijn er ook nog
de boeken en materialen
buiten het gratis pakket.
En welke leerling kan nog zonder laptop of mobiel?
Praten we nog niet over uitgaven
voor verjaardagen van klasgenoten
of deelname aan sport of muziek.

Meedoen met de andere kinderen
is ook voor kinderen uit armoedegezinnen noodzakelijk.
We moeten voorkomen dat ze door geldgebrek
buitengesloten raken en zich isoleren.
De kinderbijslag gaat al vaak op aan de vaste lasten.

De Bredase Stichting Leergeld spant zich in
- samen met de gemeente -
om deze arme gezinnen bij te staan.
Met advies, begeleiding en financiële bijdragen.

De Caritascollecte van deze maand is bestemd
voor dit werk van de Stichting Leergeld.
Voor uw gave zegt Caritas u hartelijk dank,

Adreswijziging

Adreswijziging zult u denken, wat gaat er nu weer veranderen in onze kerk. Dat valt eigenlijk best mee.

Na de fusie begin dit jaar worden steeds meer zaken voor de gehele parochie opgepakt zoals bijvoorbeeld de automatisering. Als gevolg hiervan zijn alle oude emailadressen van de parochie, en dat heeft een enkeling van u al gemerkt, niet meer in gebruik. Vanaf nu is er één adres voor als u contact zoekt met het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heeft u een vraag voor onze pastor en het is niet zo vreselijk dringend dan kunt u haar per email bereiken op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Natuurlijk kunt u nog altijd op het secretariaat terecht, iedere werkdag van 10 tot 12 in de ochtend.